Projekt Učíme se společně

16. srpna 2017

Základní škola Brno, Hroznová 1 nabízí kvalitní všeobecné základní vzdělání. V současnosti je jednou z priorit státu podpora společného vzdělávání. I na naší škole se setkáváme s nárůstem počtu žáků se specifickými vzdělávacími potřebami, zejména poruchami učení. Je důležité nastavit systém začleňování těchto dětí srozumitelný učitelům, žákům i rodičům.

Počátkem roku 2017 jsme úspěšně zažádali o grant na projekt v rámci programu Evropské unie Erasmus+ KA1 mobilita jednotlivců v oblasti vzdělávání. Cílem projektu „Učíme se společně“ je realizace evropského plánu rozvoje školy zaměřeného na promítnutí mezinárodní zkušenosti s integrací žáků s většími poruchami do vzdělávání na naší škole.

Na začátku nového školního roku vyšleme zástupce vedení školy na metodický kurz do Velké Británie, kde je míra inkluze velmi vysoká. Účastník kurzu absolvuje odborné semináře, získá od kolegů informace o praxi v jiných evropských zemích a také navštíví školy zaměřené na společné vzdělávání.

Projekt proběhne od září 2017 do srpna 2018. Jeho hlavním výstupem bude manuál pro práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Příručka bude pomáhat učitelům a rodičům s lepší orientací v nelehkém tématu. Jsme přesvědčeni, že projekt přispěje k dalšímu zkvalitnění výuky na Základní škole Brno, Hroznová 1.

Mgr. Luděk Balcařík
ředitel školy

Zpět